2012 || Het Jaar Nul || Q&Q voor nieuwe generatie

Dit het najaar brengt de Avro een spannende Nederlandse jeugdserie op Nederland 3 genaamd 2012 Het Jaar Nul. Elke zaterdag zal er een aflevering worden uitgezonden van de serie, gemaakt door NL Film & TV, dat ook SpangaS maakt.

De Maya’s hebben 2012 altijd als een magisch jaar beschouwd waarin de wereld iets groots staat te wachten. Niemand weet alleen wat dat is. De voorspellingen zijn genoteerd in Maya codexen, die nog niet allemaal zijn gevonden. In de serie 2012 Het Jaar Nul vinden de hoofdpersonen de codex waarin wordt onthuld wat er staat te gebeuren.

De vondst wordt gedaan door amateurarcheoloog Peter Hellinga in Mexico. Vrijwel meteen wordt Peter belaagd. Hij neemt kleinzoons Hidde en Twan in vertrouwen. Mocht Peter iets overkomen, dan moeten zij de codex in veiligheid brengen. Het avontuur begint voor hun als op Schiphol alleen de bagage van hun opa aankomt, maar opa zelf op mysterieuze wijze is verdwenen. Samen met vriendin Masha en het mysterieuze Maya-meisje Felix gaan ze op onderzoek uit.

2012 Het Jaar Nul wordt in Nederland en Mexico opgenomen. “Momenteel wordt hard aan de scripts gewerkt en zijn we begonnen met het casten van de hoofdpersonages.
De serie laat zich het best omschrijven als Q&Q voor een nieuwe generatie”, aldus de Avro.

Ik val zelf buiten de doelgroep, maar verheug me nu al op de uitzendingen. Ik heb genoten van Q&Q, dus dit wordt vast top. Vanaf 10 oktober op tv.

Bron: zappen.blog.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *